2018-10-01
兩星期一次嘅飯聚,唔知食乜好,見呢間食評都幾好,雖然喺荃灣,都山長水遠入去試下,佢嘅位置對於我呢啲九龍東嘅人黎講,都幾難揾下,"香車街"更加係第一次聽聞,去到街市大樓外,已經望倒樓上有啲燈飾,可能為左吸引外來客,佢有分冷氣區同食煙區,朋友雖然食煙,但大熱天時佢都寧願坐冷氣區。菜牌都有好多小菜款式,見食評個炸茄子豆腐好多人讚,朋友想試下,(但菜牌係寫XX豆腐,唔記得左,但唔係寫茄子),另外叫左個黑椒牛仔骨,一支啤酒,一碗白粥,牛仔骨先到,好多獻汁,味道覺得太濃,同食落有啲漿口,再黎就係期待嘅炸茄子豆腐,外觀唔錯,茄子炸得ok,但個豆腐就差好多,完全唔脆,仲係冧嘅,上面舖左啲好似紫菜碎,但食落原來係一啲切碎左嘅菜咁嘅野,但冇喱味道又鞋鞋地,再咬開先知原來唔係豆腐,淡黃色有啲似玉子豆腐,但都係冇味道,加上唔脆,口感真係好差,雖然佢淋左啲甜燒汁喺周圍,但都幫助不大,朋友同我各食一件就冇再夾了,好在只叫左兩味,朋友話不如去第度再食過,事關兩星期先聚一聚,唔想咁樣完場。其實呢度嘅員工都好nice,環境都乾淨,客人都多嘅,可能係咁啱我地叫呢兩個小菜做得麻麻。