2022-10-29
🏠木玥巷 呢一間係一位住咗喺屯元天嘅隱世美食家推薦俾我嘅🤣🤣 本身佢最推薦我食嘅係鴨血粉,但我唔算好鍾意食鴨血,所以就打算試其他。呢間嘢都幾近朗屏站,朗屏站B出口一出行幾分鐘就到,餐廳座位都好闊落乾淨👍🏻 🐮紅燒牛肉麵 $72 當日去到係落緊雨又凍凍地,所以好想食一碗熱辣辣嘅面。呢一碗牛肉麵好滿足到我當刻好想食熱辣辣嘅面嘅慾望。 牛肉麵嘅湯底,係有淡淡的藥材味,但又唔會重到令你覺得好似飲緊中藥咁,係有啲甘甘地。 最值得讚嘅係佢嘅牛展,佢係真係淋到你好難以置信,好似唔使點咬咁😍😍 而且有三大塊,真係好滿足,再配上一大舊紅蘿蔔同埋蘿蔔。 而麵係用圓麵,滑入口嘅感覺好正好正😍😍十級推薦呢個牛肉麵👍🏻 🐥鹽酥雞飯 $75 鹽酥雞好大舊😍都係有三大舊,咬落好脆好juicy,雞肉好滑,炸皮薄得嚟又啱啱好包住啲肉,而且係脆到好似薯片咁,唔會係好"戒口"果隻炸皮👍🏻 由於本身嗰日好掙扎應該叫滷肉飯定鹽酥雞飯,見到佢嘅白飯可以轉做滷肉飯最後我哋先叫鹽酥雞飯。 果然冇嘥錢轉個滷肉飯,因為個滷肉汁真係好香,白飯係有啲似珍珠米不過我唔肯定,滷肉汁係甜甜地有好有肉香,配上啲飯食真係一流👍🏻👍🏻 🥬宜蘭三星蔥餡餅
🐮紅燒牛肉麵 $72
🐥鹽酥雞飯 $75