2022-01-13 251 瀏覽
繼續轉攻午巿,好耐無去過又一城搵食,唔係太記得仲有咩餐廳🍴可以揀,走到頂層發現呢間台灣野,以前在圓方有食過,叫咗幾款小吃可以食到多幾樣野,感覺幾好食有驚喜🤡———————————————————————————🥢灌湯牛肉煎餅🐮💬牛肉餅令人諗起清真牛肉館,多肉汁💦,完全係灌湯,唔係平時嘅「伴湯」,香口又滋味🤡.🥢原味醉香雞🐔💬花雕酒夠濃,無偷工減料,味道香雞嫩滑,製作精美好過好多地方🤡.🥢金牌小籠包🥟💬皮薄餡靚又係多汁💦,一夾唔穿就可以飲晒啲湯,即叫即蒸唔會過火🤡.🥢蚵仔煎🦪🫓💬太掛念在台灣嘅日子,夜市必食之選,皮煙韌蚵仔🦪都唔少,加埋指定嘅風味醬汁,回憶返晒嚟🤡.🥢花枝脆春卷🫔💬有花枝嘅嘢都應該唔會唔好食,春卷又點會難食得去邊,有日本芥辣醬蘸嚟食,實在太過開心🤡
———————————————————————————
🥢灌湯牛肉煎餅🐮