2010-07-18 32 瀏覽
剛剛讀過之前的食評,原來,上次跟你見面是6月16日。見面時的親切感覺令我忘記了,已經,一個月了。跟你打波是很愉快的事情,只因有你的投入。可以盡情發洩,直至汗流乾為止。打完波又是晚飯時候了。1) 菜莆花生 - 菜莆咸酸菜花生全部都是我喜歡的飯前小吃,於是,會爭食囉!味道不過不失,不妨一叫的小吃。2) 杬豉炒田雞 - 田雞炒得過份熟,肉質不夠嫩滑,但d醬汁幾好味。3) 蒜蓉蒸海蝦 - 海蝦無乜肉唔新鮮,只係得蒜蓉味,最好味係粉絲。4) 鹵水鵝片 - 正!好有鹵水鵝味。(即係點呢?唔好意思我唔識形容鹵水鵝嘅味道)5) Asahi啤酒一支 - 是夜我有點咳喉嚨有點痛,抱歉未能跟你暢飲。相信正記最拿手的小菜是鹵味,今晚鹵味以外的菜式只是一般,但以此價錢味道是合格的。親愛的,無論順境逆境,我都支持你。

打完波又是晚飯時候了。

親愛的,無論順境逆境,我都支持你。
2010-07-16
  • 鹵水鵝片