2019-04-15 555 瀏覽
去九龍城大家會諗起泰國菜,但係近年其實都開咗好多好有特式既 cafe 俾人坐低嘆番杯咖啡,又或者食返個 All Day Breakfast 🥞🍳 今次我同表姐就去試下近期IG大熱嘅大和堂咖啡店 ☕️就咁睇個門面你會覺得自己入咗間中醫館,點都估唔到竟然唔係飲中藥而係飲咖啡😆原來唔係淨係個門面似中醫館,連入面既裝修都好別緻,cashier 後面個百子櫃就最有feel 👩🏻‍🔬入面有幾張四人枱同二人枱,就算自己一個黎食,望住個裝修都已經勁有feel😎亦有一張長枱方便幾個同學仔黎Cafe食下野傾下計🍴咖啡都有好多選擇!黎到呢度梗係要試吓佢最出名嘅大和堂鮮奶咖啡啦☕️ 佢係伯爵茶同鮮奶咖啡嘅混合品,有淡淡既咖啡味,但係又唔會太濃烈搶過咗伯爵茶既茶味,最啱我呢啲鍾意咖啡味但係又怕有苦澀味既人😉表姐就叫咗杯咖走,唔講唔知原來咖走係歷史悠久,我即刻偷偷地試咗啖🙊 小店用咗煉奶令口感更加順滑除咗咖啡呢度既食物都好吸引,令人花多眼亂😆我地就決定叫一個意粉同一個潛艇試下呢個卡邦尼扁意粉除咗有煙肉同蘑菇,仲有洋蔥同芝士,醬汁亦唔會太濃郁太膩,brunch time 食完全冇問題👍🏻黑松露炒蛋潛艇真係有驚喜,首先叫
今次我同表姐就去試下近期IG大熱嘅大和堂咖啡店 ☕️

亦有一張長枱方便幾個同學仔黎Cafe食下野傾下計🍴

咖啡都有好多選擇!

大和堂鮮奶咖啡

咖走

除咗咖啡呢度既食物都好吸引,令人花多眼亂😆
我地就決定叫一個意粉同一個潛艇試下

卡邦尼扁意粉

黑松露炒蛋潛艇

黑松露炒蛋潛艇真係有驚喜,首先叫既時候其實我唔知潛艇係乜野😂 不過見到英文寫住 sandwich 都諗住係三文治,不過原來係有啲似熱狗咁用個麵包包住啲黑松露炒蛋同蘑菇😮 個炒蛋好滑同個包又幾夾,好食🙌🏻

整體黎講呢間 cafe 環境好舒服好 chill ,食物質素都好高,仲好岩呃like打卡📸 提提大家一定要影個百子櫃呀真係好鍾意!
2019-04-10
大和堂鮮奶咖啡