餐廳: 鍾菜館
資訊:

2023-04-02 5292 瀏覽
繼皇仁之後,我食左另一個人生數一數二嘅佛跳牆。呢種福州version,同平時食嘅好唔同,個種濃度同材料嘅精彩,真係我近年食過嘅最好,當晚冇食過嘅朋友全部一致讚好,多謝朋友安排。呢個傳统名菜,它的主要原料包括海參、鮑魚、魚翅、花菇、鴿蛋等等,最緊要如果你有威士忌或者干邑,你加落去或者一啖湯一啖酒咁飲,好爽。福洲佛跳牆(每位)懷舊蝦多士伴沙律菜雙蔥炒斑球原隻脆皮乳鴿(每位1隻)濃湯肉粒腐竹浸莧菜苗堂煎珍珠飯(位)陳皮燉雪梨當晚菜單都係$1000位,仲要有好好嘅設備,所以我即刻再book枱食。
繼皇仁之後,我食左另一個人生數一數二嘅佛跳牆。

福洲佛跳牆(每位)
懷舊蝦多士伴沙律菜
雙蔥炒斑球
原隻脆皮乳鴿(每位1隻)
濃湯肉粒腐竹浸莧菜苗
堂煎珍珠飯(位)
陳皮燉雪梨