2023-07-30
尋日中午同男朋友去咗元朗南生圍,中午就特登去左元朗嘅黑木亭居酒屋食飯.🍽️我哋點咗一份平日商務二人餐.🍱 每份套餐有三點新鮮刺身,有八爪魚、三文魚同油甘魚,刺身件件厚切好新鮮好有滿足感🥰🦑🐟🐠 仲有一碟火灸左口魚邊卷.🔥入口即溶,飯卷包住蔬果,一咬落去好有層次感。兩人份量,好味又夠曬飽真係冇得頂!套餐仲可以揀兩款主食。🍚 我哋揀咗芝士流心玉子鰻魚飯同山。吉列豬扒蛋丼🍱 兩款飯食都非常好味,特別係鰻魚份量十足,肉質鮮嫩多汁🥩🍚 而豬扒蛋丼裡面的豬扒煎得恰到好處,加上蛋夠軟滑亦配有菌菇,味道好夾🥚🐷飯後我哋叫咗杯紅火龍佛手柑熊茶同杯藍蝶花佛手柑熊茶🍵🐼 兩款茶飲都帶有獨特的香氣,清新又開胃🌺☕️最後,飯後甜點嘅榴槤雪糕出場,口感濃郁榴槤味道突出,好好味,甜品更令成餐飯加了分🍨🥭提一提大家前菜小食都可以係自助吧台隨便拎架,麵豉湯都好出色,出乎意料之外既品質!👍🏻元朗黑木亭居酒屋提供的平日商務二人餐非常物超所值,食物新鮮美味,份量十足。而且服務態度親切,環境舒適。如果你喜歡日式料理,黑木亭是一個值得一試的地方。👍🏻😊平日商務二人前:$398(另收加一服務費)地點:元朗裕景坊12-25號玉成大廈B號
平日商務二人前:$398(另收加一服務費)
地點:元朗裕景坊12-25號玉成大廈B號地舖