2015-02-15 1585 瀏覽
曾經係銅鑼灣好出名食瑞士雞脾兼平靚正,成日都聽男友講個瑞士雞脾好正,不過可惜執左,無意中發現係北角開左,所以帶男友黎,佢都好suprise認得個老闆娘同d伙計,亦都搵返佢係哩間茶記既回億。價錢十分抵,我簡左A+B+C都係$33連埋野飲 令笠笠0既雞脾,我用刀叉食雞肉都煮到好冧所以好易砌開,食落雞肉好嫩滑好入味,瑞士汁亦唔會偏甜,點埋汁食正呀!果然係瑞士雞脾專門店,幾乎每個人都會必點係真正0既魚柳...包! 魚柳炸到0岩0岩好,唔似有d茶記炸粉過多好似食緊個炸粉餅咁。。,麵包都有烘過黎包面有d脆。哩個係煎薯餅黎,個樣有d似蘿蔔糕,食落啖啖都係薯仔蓉,唔會好似m記薯餅咁炸到好多油又熱氣。沙嗲牛肉麵都係一般茶餐廳貨色,略嫌公仔麵煮得唔夠耐所以好硬身。總括黎講瑞士汁雞脾真係令人一試難忘,一定會再去,因為價錢抵食,用料都十足,味道都好味。

價錢十分抵,我簡左A+B+C都係$33連埋野飲

2015-02-14