2008-07-07 9 瀏覽
睇完戲去樓下呢間新開餐廳食飯,估唔到嘢未嚟,就食左一肚氣;首先去收銀度落好哂order,用匯窿咭有九折,所以就碌咭,碌完咭,隔離另一位妹妹仔就大嗌:"寬條麵無哂喇,你仲落單."跟手落order個妹妹仔騰哂,搵經理問點樣,個經理走過嚟了解件事後,我就話不如void左張單去,點知個經理係都話唔使,一味叫我再order第二樣嘢,佢就一味顧住check部收銀機,要你呆企,;之後戲玉嚟喇,我同朋友仔商量完後,再去落單,跟住個經理話會計返個差額,退返錢俾我,咁我就返埋位啦,無耐個經理過嚟匯報,就同我地講,因為我地第二次既order係平過原先張單,所以個差額係47.5,咁我同個朋友一心諗住佢refund,點知個經理話:"不如我俾張$50 coupon你地,揀下我地個中式甜品丫,新產品嚟架,要唔要試下?"但係我地order個set嘢,已經有雪糕,所以我地話唔使,點知個經理仲係咁話,好抵架,$50喎,但我同朋友仔堅決話唔使,你refund返俾我就ok,個經理就聲都唔聲,死死地氣走左,無耐,落單個妹妹仔走過嚟,俾一張void左既發票過我,話已經void左張單,我同個朋友仔互望,大家不期然拎哂頭,一早都話void左張單未得囉,搞咁多嘢做乜鬼,哂時間.
至於食物方面,我個餐點左南瓜沙律,ok,但淨食沙律已經飽哂,再後上既磨菇意粉已經唔係好食得到,因為已經太飽,朋友仔要個牛肉漢飽(唔記得個名),佢話唔多得,無味,食落口都唔覺食緊牛肉.最好味,我諗都係個雪糕.
最後,好同意前兩篇食評所講,佢地既員工好似遊魂咁,可能新開關係,運作上極度需要改善