2016-09-11 623 瀏覽
都好耐冇自己一個人食lunch, 如果你見到我未入去雲貴川時,係一條短短十幾間舖既街上,唔知食乜時來回橫過馬路差不多4、5次時,會以為我精神有問題!最終,我可以停埋條街一邊,揀左食酸辣米線!通常食米線,我都揀酸辣,但近排身體唔好,想食少d辣,所以揀左小窩米線,但係揀辣度時又圈返少少辣。服務員一見到張落單紙,真係心水清,小窩米線係唔應該揀辣的!佢見我揀左多酸少少辣,所以佢叫提議我揀酸辣,我最終又食返酸辣😝我揀左黑木耳絲同辣豬肚絲,又係辣😝辣豬肚都幾辣, 有點彈牙;黑木耳其實冇咩味,不過夠爽,而且沾到辣豬吐的油/汁,有少少味,唔錯。p.s. 食緊個時隔離枱4個年青人落單,其中3個同我之前一樣叫左清湯/小窩米線,但又係叫酸菜同少辣,服務員又係提議佢地揀酸辣米線!其實係我地幾個唔清晰,還是張落單紙有d tricky 呢😝😝😝
最終,我可以停埋條街一邊,揀左食酸辣米線!
我揀左黑木耳絲同辣豬肚絲,又係辣😝
2016-09-11