2021-06-04
之前bookmark咗呢間餐廳好耐, 聽人講好推介呢度嘅sourdough 🍞 一向都好鍾意食sourdough嘅我決定今日嚟呢度試吓我當日係午飯時間去, 以為會有好多人, 但係竟然唔使等位, 可以直接walk in 😙【Bakoven $170】佢本身其實係wrap, 但係如果想轉sourdough都可以之前睇人哋食都係轉咗sourdough, 仲要好澎湃, 有成座山咁高嘅配料, 但係我呢個就好似冇咁澎湃 (不過唔緊要 我都應該食唔晒😆)有以下嘅配料: - 🐥Chicken breast marinated in coriander paste- 🧆Hummus- 🍅Confit tomato- 🧀Parmesan (唔想食芝士所以走咗🤪)- 🌱Baby spinach- 🥑Avocado- 🧉Chili balsamic reduction- 🌶Chili chutney 我揀呢個嘅其中嘅原因係我好鍾意食黑醋💓 佢嘅hummus幾好味, 配埋個雞胸肉幾夾加上蕃茄乾酸酸地好開胃雖然話有辣椒, 但係我覺得完全冇辣味有少量嘅菠菜苗同埋牛油果, 整體感覺好滿足但係對於俾好多人吹捧嘅sour
【Bakoven $170】
有以下嘅配料:
- 🧆Hummus
- 🍅Confit tomato
- 🧀Parmesan (唔想食芝士所以走咗🤪)
- 🌱Baby spinach
- 🥑Avocado
- 🧉Chili balsamic reduction
- 🌶Chili chutney
我揀呢個嘅其中嘅原因係我好鍾意食黑醋💓
佢嘅hummus幾好味, 配埋個雞胸肉幾夾
加上蕃茄乾酸酸地好開胃
雖然話有辣椒, 但係我覺得完全冇辣味
有少量嘅菠菜苗同埋牛油果, 整體感覺好滿足
但係對於俾好多人吹捧嘅sourdough我真係麻麻哋識欣賞😅
講真其實唔係難食, 出面都脆身, 但係入邊真係比較似海綿🧽😂 同埋偏厚身😕 可能因為我比較鍾意食crunchy d同埋薄啲嘅sourdough, 個人口味不同啦, 我最後食唔晒塊包 都覺得有啲唔好意思🙈
另外都嗌左一杯iced latte☕️🧊 ($37)
冇咩特別, 普通啦, 都算大杯, 天氣熱有杯凍嘢飲咁囉😂
最後埋單$228🙈
一個人就咁食塊包加杯嘢飲就兩百幾蚊真係覺得有啲唔係幾值得🥲 加上我真係唔覺得特別好食🙈
而且cafe 好少收+1服務費😕 仲要其實都冇咩服務 連水都冇refill過😂
整體嚟講其實食物質素還可以, 環境都算企理, 係性價比真係有啲低, 試一次就夠🙃