2024-08-14
Pici always my fav restaurant in town!! 每次同朋友諗起想食意大利菜都會諗起Pici✨今次同朋友叫左個tasting menu,而且仲有全新夏日限定海鮮菜單好似好jeng! 落左order後店員會送上一袋麵包同黑醋橄欖油🥖✨粉紅生蝦他他生蝦他他加上酸酸的橙汁 蝦味好鮮好好食! 而且份量都好足夠!✨吞拿魚牛油果他他吞拿魚加上牛油果好fresh! 作為前菜開胃岩岩好! ✨車厘茄藍龍蝦寬扁蛋麵大力推薦!龍蝦汁好濃 而且龍蝦肉份量都好多 意粉好掛汁 超好食😋😋✨車厘茄大蝦意大利雲吞蝦肉既意大利雲吞都係第一次食 感覺好Q彈而且唔會太漏 個人覺得值得一試👍🏻✨Fettuccine Sea Urchin至愛的海膽醬汁加意麵!!😍而且仲有大大粒既帶子好好食每一條意麵都排上濃濃海膽汁😋好快已經成碟清哂!✨焦糖香蕉+原味Tiramisu第一次食焦糖香蕉Tiramisu 感覺較甜但都幾特別!而Pici原味Tiramisu出名好食唔使多講 今次黎繼續保持水準😋每次黎Pici都會好滿足好有驚喜🥰而且依到既店員都好nice都會keep住問你意見同推介佢地喜愛既菜式 感覺好親切
✨粉紅生蝦他他
✨吞拿魚牛油果他他
吞拿魚加上牛油果好fresh! 作為前菜開胃岩岩好!
✨車厘茄藍龍蝦寬扁蛋麵
✨車厘茄大蝦意大利雲吞
✨Fettuccine Sea Urchin
至愛的海膽醬汁加意麵!!😍而且仲有大大粒既帶子好好食
每一條意麵都排上濃濃海膽汁😋好快已經成碟清哂!
✨焦糖香蕉+原味Tiramisu
每次黎Pici都會好滿足好有驚喜🥰
而且依到既店員都好nice都會keep住問你意見同推介佢地喜愛既菜式 感覺好親切🥰