2024-07-24 178 瀏覽
屯門愛定邨探朋友,朋友帶我去食新加坡餐 – 大哥雞飯! ~ 餐廳以簡約設計,地方十分寛敝,食物擺放喺別緻嘅餐碟,富有特式! 打開餐牌有咁多菜式選擇,無骨海南雞、豬頸肉、喇沙、檳城鹵水麵、肉骨茶,而且每款美食價錢好親民。我地點咗招牌無骨海南雞2人餐♡,2人餐配送一款美食及時菜及飲品,好抵食! 🐔海南雞半隻雞都好大份,配搭薑蓉、紅醬、豉油,雞肉加入醬汁提鮮,雞肉嫩滑連雞皮都好爽脆 ; 配送香茅油飯及絲苗白飯及無味精住家湯,足料湯水好滋潤。♧新加坡美食之一 ~ 檳城滷水元蹄,聞到香噴噴嘅滷水香氣,元蹄肉質軟腍。♤鮮魚湯浸時菜,菜芯清綠爽脆,浸入魚湯更加清甜。◇加配小食 ~ 獅城粉絲春卷,外皮脆卜卜,滿滿粉絲包裏住肉餡料,口感好特別。

配送香茅油飯及絲苗白飯及無味精住家湯,足料湯水好滋潤。

♤鮮魚湯浸時菜,菜芯清綠爽脆,浸入魚湯更加清甜。