2010-11-16
個日放咗工九點幾經過見到有呢間車仔麵.....本身諗住都係車仔麵冇咩特別好彩臨走時見到話有番茄湯底, 所以一於試吓...入到去感覺好乾淨, 但就細咗d, 好彩唔駛等位但雖然鋪仔細細, 但竟然有得睇電視, 唔錯.同一般車仔麵一様叫咗三餸, 蘿白, 金菇同墨魚丸, 要番茄湯底(要另外加錢), 再加個蜜汁雞翼.- 墨魚丸夠彈牙- 蘿白夠"淋"- 蜜汁雞翼燒得啱啱好又唔會太甜- 個番茄湯底勁入味, d薯仔又勁入味同夠"淋", 於是將成碗湯飲曬總括黎講, 雖然講到尾都係車仔麵, 但勝在個番茄湯底夠特別同個蜜汁雞翼燒得好食, 而且價錢又合理, 唔算貴.所以我第二日就帶埋d同事去試吓, 我d同事都對個湯底讚口不絶.但唔知係咪下晝同夜晚去既分別, 個湯底明顯比我之前個晚飲個個味道更濃, 更入味. 瘋狂地愛上番茄湯所以如果想試真d個味, 最好下晝去會好d.下次諗住試吓個沙嗲湯底, 聽聞都唔錯.by the way, 第一次去都冇留意, 原來係廚房整野食個哥哥仔幾靚仔.
好彩臨走時見到話有番茄湯底, 所以一於試吓...
入到去感覺好乾淨, 但就細咗d, 好彩唔駛等位
但雖然鋪仔細細, 但竟然有得睇電視, 唔錯.
- 墨魚丸夠彈牙
- 蘿白夠"淋"
- 蜜汁雞翼燒得啱啱好又唔會太甜
所以如果想試真d個味, 最好下晝去會好d.
下次諗住試吓個沙嗲湯底, 聽聞都唔錯.