2023-03-10 774 瀏覽
今次介紹嘅係我去左2-3年嘅飯堂😎其實係樓上Cafe🤣單純真係好鐘意去食😛 上年夏天佢哋做左個 Alice主題同三層架✨而身為忠實粉絲又愛Alice嘅我當然有去食😎.瘋帽子的永恒下午茶三層架 $592 (2人份連加一)Mad Hatter’s Everlasting Afternoon Tea 🎩再另外包2份餐茶 🍹迎賓茶: 祝「不生日」快樂 特調 小小沙律花球盆栽(蜜糖煎南瓜、椰菜花、西蘭花、杏仁)鮮花三文魚凍批(青瓜、檸檬、刁草)波波波波泡芙(煙肉、黑橄欖、芝士白醬)-迷你貓頭辣肉腸三文治(雞蛋、芝麻、芥茉沙律醬)原味橙片司康、可可曲奇司康 配 自家製檸檬凝乳、凝脂忌廉-白兔先生撻(百利甜酒慕絲、伯爵茶慕絲、朱古力脆米撻)紅心紅絲絨蛋糕杯(雜莓果醬、忌廉芝士)樹樁可麗露(熱情果醬、烤榛子)帽子達克瓦茲(荔枝、紅桑子炸彈麵糊奶油霜、玫瑰)雙色茶壺曲奇(開心果、朱古力).總結: Papillion 嘅甜品同司康係世一🥹當然全個三層架所有食物都好食🤤重會有卡臣大帝兩隻親民貓貓搗亂(陪食)🐱今次成個活動 deco/音樂/小遊戲都做得好似真係入左 wonderland咁💭.如果想食記住預約💁
瘋帽子的永恒下午茶三層架 $592 (2人份連加一)
再另外包2份餐茶

🍹迎賓茶: 祝「不生日」快樂 特調
小小沙律花球盆栽(蜜糖煎南瓜、椰菜花、西蘭花、杏仁)
鮮花三文魚凍批(青瓜、檸檬、刁草)
波波波波泡芙(煙肉、黑橄欖、芝士白醬)
迷你貓頭辣肉腸三文治(雞蛋、芝麻、芥茉沙律醬)
原味橙片司康、可可曲奇司康 配 自家製檸檬凝乳、凝脂忌廉
白兔先生撻(百利甜酒慕絲、伯爵茶慕絲、朱古力脆米撻)
紅心紅絲絨蛋糕杯(雜莓果醬、忌廉芝士)
樹樁可麗露(熱情果醬、烤榛子)
帽子達克瓦茲(荔枝、紅桑子炸彈麵糊奶油霜、玫瑰)
雙色茶壺曲奇(開心果、朱古力)
如果想食記住預約💁🏻‍♀️
Book Tea set要先入全數留位✨