1K
2020-08-24 89 瀏覽
上次去桂花小幸 (台灣菜) 買外賣時發現同址有另一間外賣餐廳🤔, 決定試埋! 🐖香煎咖喱豬扒飯 ~ 咖喱唔係好假黃色嗰種, 比較似泰國菜餐廳嗰款, 有薯仔🥔、紅辣椒等配菜, 仲比想像中辣…正’s👍! 豬扒無鬆肉粉, 雖然唔係厚切不過又唔會好薄, 份量都唔少, 餐廳仲將豬扒切開一小件方便入口, 讚! 👍🍗雞脾蔥油煎蛋飯 🍳~ 蔥油份量超級多🤤🤤, 係超級多🤤🤤🤤! 蔥油撈飯我食咗半盒….🍗雞都幾大隻, 外皮超級脆, 拎到返屋企食都仲係好脆, 又唔會好油, 雞肉醃料仲有少少辣味, 有驚喜! 如果個煎蛋唔係全熟就更好喇! 😝🧃飲品 ~ 自家制涼茶 (甜度剛剛好) & 無糖烏龍茶 (罐)🔎註: 員工態度好好, 我預訂食品但係早咗到, 佢哋都二話不說即刻整比我, 讚! 👍

外賣自取