2019-07-21
之前朋友介紹呢間近上水港鐵站 ge 小店 , 試過佢 ge 藥膳醉雞米線之後念念不忘 ,今日又特登過黎食 🤗餐牌 : 招牌藥膳醉雞米線 ($48)湯底係濃濃 ge 藥膳同酒味 !! 😍😍 每次我都飲好多湯 , 食完成個人暖粒粒 ~ 雞件份量都幾多 , 今日咁岩有雞脾位 ! 其他部位肉質一般 雞件冇咩味 , 主要靠辣鼓油吊味 (鼓油可選擇辣 / 唔辣)米線較煙韌 , 紅棗、雲耳同個湯好夾 , 好有養生 ge 感覺 , 好食 !! 成碗米線份量都幾多 , 男士都夠飽 !食過好幾間藥膳醉雞湯 , 呢間係暫時食過最好食 ! 真心推介比大家 !飲品方面 , 試過叫特飲 , 但次次都中伏 , 所以建議大家飲番檸茶 , 檸水 , 奶茶 , 咖啡好喇 ~除左藥膳醉雞湯 , 食店 ge 新加坡喇沙湯底都好正嫁 !!! 另外 , 呢間食店係不定時休息 , 如果想黎 , 最好打電話問下有冇開門先 ~
餐牌 : 招牌藥膳醉雞米線 ($48)
雞件份量都幾多 , 今日咁岩有雞脾位 ! 其他部位肉質一般
成碗米線份量都幾多 , 男士都夠飽 !