2023-07-14
知道餃掂係屋企附近開左 一定要黎試下啦😋💛龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯 $138 (12隻)小店招牌首選 皮薄餡靚 晶瑩剔透 龍鳳松茸分別係白松露同黑松露兩款口味 餃子皮偏厚而質感煙韌 餡料洋溢濃厚松露香但並無蓋過豬肉味 肥瘦均稱 咬一啖已經比松露獨有嘅香味包圍 好幸福 而個人比較鍾意黑松露味多D 因為味道係更加出口感更加豐富 🥟而狀元九鼎湯係分開上既 用左多種材料煲製 粉葛+順德活鯪魚+香山活鰂魚+紅蘿蔔扁豆+赤小豆+新會陳皮+蜜棗+鮮排骨等熬製而成 所以係超足料!清甜既粉葛加上魚香 標榜無添加味精而且保健養生 我覺得飲落仲有種家的味道 🥣 💛香煎軟心芝士餃 $68(10隻)超有驚喜 價錢又平 煎餃入邊包咗芝士餡 煎得外脆又香口 但又控制到唔會煎得太乾太硬 仲有粟米嘅鮮甜 鍾意芝士既朋友一定唔可以錯過 🧀 💛蜜餞雞翼$24(3隻)雞翼好入味 食落仲好juicy 甜味較重 🍗 💛上湯松茸時蔬 $32 菜心好鮮甜爽口 健康之選 🥦
💛龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯 $138 (12隻)
💛香煎軟心芝士餃 $68(10隻)
💛蜜餞雞翼$24(3隻)
雞翼好入味 食落仲好juicy 甜味較重 🍗
💛上湯松茸時蔬 $32