2024-06-23 1374 瀏覽
呢間位於黃埔新開的越南菜簡直刷新我對越南菜的認知,據說係因為師傅同埋店員大部份都係越南請過嚟,所以佢哋嘅味道會最貼近東南亞本土嘅味道!真係好有心思!大蝦青木瓜沙律 呢個份量好大!木瓜沙律啲木瓜好新鮮,超級適合呢個炎熱嘅天氣,配埋佢哋秘製嘅沙律汁,好清爽解製!巴生肉骨茶 肉骨茶係東南亞菜嘅特色食品,梗係唔可以錯過啦!呢一間嘅肉骨茶湯底好足料,有味味甘甜,飲落覺得好滋補!最特別嘅係佢嘅肉可以根據客人嘅喜好去選擇,例如可以有一字骨同埋豬軟骨,我哋揀咗一字骨,啲肉好多好足料!呢個價錢兩人份量嘅肉骨茶,性價比好高!芒果牛油米紙卷呢個米紙卷都好好食!裏面嘅用料豐富又新鮮,好Refreshing,最重要係配埋佢哋個特製醬汁,個醬汁酸酸甜甜,超級開胃!牛油果沙冰牛油果沙冰好smooth,冰冰涼涼好解暑,最適合夏天飲用!越南烤乳豬呢個係佢哋嘅期間限定特色菜餚,越南燒乳豬要等半個鐘㗎 !如果大家想試就一坐低記得嗌咗先!豬皮好脆身,咬落去索索聲!豬肉好嫩滑多汁,睇得出係用靚乳豬佢燒製而成!食到停唔到口啊!呢間東南亞菜嘅裝修都好別緻,佢哋啲畫都係越南同埋馬來西亞當地嘅風情畫,順帶一提外牆亦都有一幅好大嘅油畫,

大蝦青木瓜沙律

巴生肉骨茶

芒果牛油米紙卷

牛油果沙冰
牛油果沙冰好smooth,冰冰涼涼好解暑,最適合夏天飲用!

越南烤乳豬

呢間東南亞菜嘅裝修都好別緻,佢哋啲畫都係越南同埋馬來西亞當地嘅風情畫,順帶一提外牆亦都有一幅好大嘅油畫,除咗可以嚟品嚐好味嘅嘢之外亦都可以嚟打卡㗎 !