2025-01-19 0 瀏覽
每次去golden scene睇戲都係食完嘢先去,今日見有少少時間,KO下呢一間是想試好耐嘅漢堡包店。Hawaii Single ($98) + $35 meal deal (sweet potato fries + gingle ale): 唔知幾時每一次食漢堡包有得選擇菠蘿嘅時候都會加上菠蘿,感覺好似冇咁油膩。同樣今次都係叫咗有菠蘿嘅選項,配上新鮮即打嘅手工牛扒,兩者balance得好好,食得出牛扒嘅新鮮,而且係喺香港好少食到嘅smash style。 自己其實好鍾意呢一種,可以令到兩邊都可以煎得脆脆地,好正! 再加埋配上嘅煙肉真係神來之筆。而且佢嘅番薯條亦都係分量十足,而且應該係新鮮的切嘅。Classic Cheese double($118) + $35 meal deal (fries+ $40 draught IPA): 朋友叫咗呢一個,食肉獸必點!薯條同樣亦都幾出色,雖然只有小小嘅鹽去調味,但係即叫即整已經贏晒。要讚嘅係佢哋嘅包皮,亦都有用牛油去稍為煎一下,令到成個包嘅香味更加突出,感覺上係一間好用心嘅小店。雖然獨孤一味買漢堡包,但係喺堅尼地城呢一個小區應該都幾多人會識欣

要讚嘅係佢哋嘅包皮,亦都有用牛油去稍為煎一下,令到成個包嘅香味更加突出,感覺上係一間好用心嘅小店。雖然獨孤一味買漢堡包,但係喺堅尼地城呢一個小區應該都幾多人會識欣賞嘅,下次睇完戲可以去對面開餐。食開連鎖店嘅香港人,應該更加珍惜呢一種用心小店。