2024-04-23 3290 瀏覽
朋友聚會好耐無食中菜,今次係朋友揀,真心佢無介紹錯,食完立即解決咗下個月既母親節飯☺️店內裝潢較傳統同時給人中式的優雅感。由於高樓底所以唔會覺得侷促嘈吵。🫖紫砂功夫燉湯 - 用紫砂茶壺延長左燉湯既保溫時間,而且可以少少咁飲,去㗳真湯既味道,燉湯加左花旗參、瘦肉等,清甜醇香。🌟蜜汁叉燒皇(例牌)- 厚切叉燒,但入口鬆軟,肉中帶肥既五花腩,有少少焦香同蜜味,超級推薦。🦐奶油大蝦 另配 手抓餅 - 呢個奶油蝦似曾相識,令我諗起沙巴之旅。今次以大頭蝦肉質結實有咬口,再沾滿奶油汁😋配埋手抓餅,真係令人食唔停口,清晒成隻碟。🐥芝麻鹽焗雞(半隻) - 外皮又脆又薄皮,有芝蔴香,重點隻雞係好有雞味,而且唔會有肥膏。🦀乾逼拆蟹肉粉絲煲 - 比平時的粉絲煲較清淡,真心可以當主食,而且炒得好乾身,上枱時可以睇到完整的蟹肉,之後樓面會幫我地炒勻,有蟹肉蟹籽一齊食。紅棗桂圓燉雪耳 - 滋潤養顏,唔會好甜,重點係free的~

蜜汁叉燒皇

招牌奶油蝦

芝麻鹽焗雞

紅棗桂圓燉雪耳 - 滋潤養顏,唔會好甜,重點係free的~

蜜汁叉燒皇
招牌奶油蝦