2023-05-14 194 瀏覽
兩個人黎early dinner,一早上網book定,可能因為太早,黎到只有我地,不過之後就多返幾枱人了。呢度環境舒適,燈光亦好有情調坐低後侍應有主動介紹menu上的菜式,我地叫左兩個main course同一個dessert。Nürnberger Rostbratwurst Spiral是一個腸的菜式配上紅椰菜絲沙津、酸椰菜沙津、薯仔沙津同兩款mustard sauce。除左酸菜對我黎講有少少鹹外其他都好味!質地是有實在感的腸Schnitzel à la Holstein第一次食schnitzel,上面有一隻熟度剛好的煎蛋同埋都配左紅椰菜絲沙津。Schbitzel是以麵包包裹著的炸豬扒,有著微微的麵包香味,整塊炸豬扒香脆而不膩。加埋capers butter sauce味道就更有層次(不過我唔記得影個sauce)Kaiserschmarrn最後是甜品,個menu description寫的是Shedded pancake,比起pancake佢外表更似shedded toast,焦糖化左脆脆嘅嘅外層入面是麵包布甸嘅質地,而且更moist,加上mixed berries sauce同wh
不過之後就多返幾枱人了。呢度環境舒適,燈光亦好有情調

Nürnberger  Rostbratwurst  Spiral

Schnitzel  à  la  Holstein

Schnitzel à la Holstein

Kaiserschmarrn
最後是甜品,個menu description寫的是Shedded pancake,比起pancake佢外表更似shedded toast,焦糖化左脆脆嘅嘅外層入面是麵包布甸嘅質地,而且更moist,加上mixed berries sauce同whipped mascarpone cream,幫呢一餐劃上左完美嘅句號

另外仲有叫左一杯fruit punch同一杯黑啤,都是好飲的!

基本上成餐都好滿意,有機會一定會再來
2023-05-13
$356.5 (晚餐)
Schnitzel  à  la  Holstein