/ Ethos / 西環 /星期四下午去,等咗一陣位。餐廳設計開揚,有窗邊位、高枱同普通二人枱,環境算幾大,附近都好寧靜,係幾舒服嘅餐廳跟餐上嘅daily soup,係蘑菇湯,即使只係餐湯都唔馬虎,用蘑菇打蓉,口感好厚滑|Chocolate Banana Crepe|店員送上枱時同我哋介紹依款係為聖誕而做咗個改良版,叫我哋比啲意見。crepe富蛋香味,切落去少少脆身,入面毫不吝嗇放滿香蕉,淋上適量朱古力醬,配上一球雲尼拿味雪糕同少少莓,整個配合完美。焦糖香蕉都為依碟甜品大大加分(因為個人很喜歡😂)比咗少少意見佢哋:就係希望香蕉表面嘅焦糖可以再灑多少少。佢哋表示食客下次order時可以主動要求,睇得出佢哋唔係純賣食品,而係會重視唔同客人嘅口味再去配合|Grilled Canada Pork Loin Chop|其實份量都幾多吓!豬肉肉質煮得很不錯,薯條亦都炸得外脆內軟
/ Ethos / 西環 /
Daily  soup

Chocolate  banana  crepe

|Chocolate Banana Crepe|
Grilled  Canada  Pork  Loin  Choo

其實份量都幾多吓!豬肉肉質煮得很不錯,薯條亦都炸得外脆內軟
2020-12-03