月餅🥮換領初體驗我通常都係叫courier去拎送月餅🥮既但今次就專登去港島香格里拉酒店既夏宮拎幾盒個半月前已經訂購既月餅🥮,夏宮月餅換領處就exactly喺夏宮門口當眼位置所以極易搵,訂左夏宮包裝既月餅🥮(如第7幅圖示)但職員就拎左第9幅圖左邊既包裝比我,我即時話我係訂左紅色絲絨package㗎wor,個女職員話呢d package係限量,我即刻話咩限量呀我咪係訂左呢個lor!然後佢極度唔情願換返根本屬於我order既包裝,我真心燥🤬當日著得係求其d、牛記笠記lor,呢間嘢極度狗眼看人低、以為我好蝦就想蒙混過關,我真係嬲到爆錶當然我即時冇開火啦,我呢d文明人當然用文明方法處理,即刻send 投訴email去會員部、cc佢地既corp communication同埋customer care,要個原因!我純粹要得個明白點解個職員可以咁做?包裝唔同但裡面一樣都係夏宮月餅🥮不過價錢相差80幾蚊!因為唔係紅絲絨包裝既月餅🥮有會員discount㗎😠,呢次體驗真係夠曬難忘、我咁大個女真係好少咁樣比人輕視法,嘩~真係多謝曬呀喂😙😌真心唔知點解香宮🥮要比人預訂月餅🥮、預訂左又唔比返預訂個款比個客仲要
月餅🥮換領初體驗

真心唔知點解香宮🥮要比人預訂月餅🥮、預訂左又唔比返預訂個款比個客仲要話限量款,我咪就係early bird order訂呢d限量款lor,真係好離譜🤬🤬🤬🤬🤬🤬不如以後佢咁樣玩啦~全部預訂月餅🥮包裝款係保密、唔知乜包裝黎㗎到時候去拎睇下d職員到時候鍾意比乜你咪乜lor!真係勞鬼氣、成個中秋佳節氣氛比佢搞‘彎’曬😖
左邊係walk  in非預訂既夏宮迷你月餅有20%會員discount、右邊就係我預訂既迷你月餅絲絨包裝
2021-09-18
午餐