餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2021-03-28 1050 瀏覽
武漢肺炎仲未爆完,不過已經好咗d, 可以出去食吓嘢~ 響水街搵嘢食,見到金祥冇人排隊,咁就唔諗咁多,入去食咗先~ 可能時間尚早, 差唔多5 點,晚飯又未到,又唔會咁晏食lunch or tea~ 所以我地先有位。。。 其實入面都有唔少人~我地差唔多5 點入到去, 個姐姐叫我地快d落單, 俾埋下午茶我地 好窩心呀~ 但係佢個tea set冇排骨, 所以我都係散叫佢嘅菜膽雲吞排骨粉絲, 另外嗰兩個就食香葱豬扒面同菜膽豆腐面~ 下午茶真係幾抵食, $37 一碗面連嘢飲~ 可惜佢下午茶冇排骨啦。。。。佢嘅排骨真係天下第一架等一陣就有得食, 排骨真係好香好軟好好食 個雲吞同菜膽都係咁好食~ 我今次第一次食佢個豆腐, 好surprise (因為次次都食排骨,根本冇叫過其他嘢食). 佢個豆腐炸得好香口,好大舊, 外脆內軟, 真係正~食咗咁多年都冇乜點變, 真係好嘢~ 係近排多人食咗,我費事排隊同埋想分散吓幫襯其他小店,所以先食少咗。 而家武漢肺炎非常時期,真係要頂住呀!!! 一間良心小店都不能少!!!

等一陣就有得食, 排骨真係好香好軟好好食
). 佢個豆腐炸得好香口,好大舊, 外脆內軟, 真係正~

菜膽雲吞排骨粉絲

香葱豬扒面