起上環食飯,食到都唔知食咩好, 好似我地起office返工,都不是日日都可以有菜食,有時都覺得出街食不健康, 但叫個lunch set再加菜又食唔哂.最近知道上環食堂再開返,好開心可以日日幫襯, 有菜有肉有湯,  天天都有驚喜,好似今日叫了兩餸: 冲菜馬蹄蒸肉餅 & 北菇蝦米炆冬瓜,  肉餅加左馬蹄, 口感好好, 最驚喜係冬瓜, 個汁好香蝦米味, 用來送飯真的好好味, 份量又多, 足夠瓜菜. 味道又好, 又健康, 又平, 有了上環食堂真係上環人之福. 外賣仲可以減2元, 真係好底食.今日蘋果日報都有講話韓國女仔,佢地食得健康係皮膚靘主要因素, 日日食上環食堂, 冇味精又少油, 皮膚都好些.

冲菜馬蹄蒸肉餅 & 北菇蝦米炆冬瓜
外賣仲可以減2元, 真係好底食.

題外話/補充資料: 上環食堂真係做到又平又好味, 香港人真係應該支持這些小店, 不想香港變到間間都係大集團食店, 日日食大家樂 ,大快活,連鎖茶餐廳, 真係非常之不健康
2014-06-06
5 分鐘 (外賣自取)
冲菜馬蹄蒸肉餅 & 北菇蝦米炆冬瓜