餐廳: 小雨天 (士丹利街)
資訊:

2020-06-17 1963 瀏覽
本來想外買日式烏冬,但要等20分鐘。所以路過見到呢間有位便坐底,點了碗雲南風味小窩米線加墨魚丸&雲吞,再加$6叫了杯凍奶茶。上餐超快、等一分鐘就有野飲,再多一分鐘就有得食~唔想等嘅朋友可以嚟呢間(不過就算幾餓我都唔想再嚟🤐)奶茶正常,如果多啲花奶會好啲碗麵賣相不佳,食咗第一啖就有了想「放棄整碗麵」嘅念頭。我第一次有呢種諗法。亦驅使我第一次喺呢度寫食評🤪碗湯有好重嘅胡椒粉味同埋辣椒油味,啲肉碎有啲特別,顏色好深,冇乜味。啲酸菜都係冇乜味。裏面仲有芽菜、韭菜同埋芫荽。雲吞唔掂,啲皮好厚,味道淡。可能因為一早煮好嘅關係,有隻啲皮都破了。墨魚丸一般,正常。好嘅一餐,唔好嘅又一餐。但我只會喺度食一餐!🤭

奶茶正常,如果多啲花奶會好啲

墨魚丸一般,正常。

好嘅一餐,唔好嘅又一餐。但我只會喺度食一餐!🤭
雲南風味小鍋米線
2020-06-17