2018-09-02
上網見到半熟工房雪糕買一送一, 之前冇幫襯過,但係見到佢做優惠, 就專程去試下佢出名嘅雪牛角。所謂雪牛角,個雪糕筒唔係一般嘅waffle, 而係用佢出名嘅牛角包做雪糕筒, 標榜雪糕係用北海道4.0牛乳做。又濃又柔滑、質感厚實嘅牛奶雪糕上面, 有幾粒質地似fludge嘅朱古力粒, 口感creamy, 鍾意食heavy 雪糕嘅朋友應該會啱口味。食完雪糕就會嚟到個重點, 就係佢嘅牛角包。由於牛角包入面有溶咗嘅雪糕, 好難食得出入面鬆唔鬆化, 但係外皮都係鬆脆嘅, 食落有香嘅牛油味, 都算唔錯。總括嚟講, 如果冇優惠我都唔會特登去試, 因為以原價$48嘅牛角雪糕都唔算平, 有優惠都可以接受, 厚實嘅雪糕加半個牛角包, 食完就唔使再食飯* 注意:優惠只限某幾間分店, 詳情請參考網上資訊。
* 注意:優惠只限某幾間分店, 詳情請參考網上資訊。