<< Daily 豬仔為食記🐖>> 相信如果follow咗燒賣關注組嘅各位,真係每日都好想食燒賣,嗰日咁啱睇到關注組介紹艾粒是叻嘅咖喱燒賣,經過上水,本身已經食左野,但經過又想試下,所以就同男朋友買咗嚟試啦!本來以為佢有普通嘅燒賣買,但原來佢得炸嘅燒賣同埋咖喱燒賣揀,我哋唔想咁熱氣,所以最後都係揀咗咖喱燒賣。嗌完都等咗10 幾分鐘,因為佢唔係蒸住個種燒賣!而家即叫即整個隻!一出到嚟熱辣辣,想揸喺手拮住食都唔得,因為太燙手,不過22蚊有成十幾粒!真係幾抵食。最後我哋坐定左先食!因為真係太熱啦同太多汁喇!🤣🤣🤭食落口呢, 覺得啲燒賣真係好煙韌!好有咬口,講真口感來講係一流!可惜因為咖喱汁個汁真係太多啦,所以cum左啲燒賣味,反而味道上試唔真嗰啲燒賣嘅味道,有啲可惜!🤭不過見到啲小店做得咁有想法同咁細心咁仔細,唔覺得係求求其其咁,其實都好想支持下!下次一定會試埋佢其他嘅嘢食!🥰🤪但係真心建議整返個普通嘅燒賣,😝等我哋呢啲燒賣忠實fans可以試清楚個燒賣味啦!💛
<< Daily 豬仔為食記🐖>>

15 分鐘 (外賣自取)
  • 燒賣