2017-08-07 204 瀏覽
朋友之前尼過呢間食,大獲好評,今晚決定一行4人試下個fd 有無厄我地先。由於剛放工,個個都餓鬼上身,一次過叫左好多野食。台式三杯雞-呢款係我食過最好食ge 三杯雞!!酒香濃咸蛋炸苦瓜-呢個配搭係我第一次見,兩樣都喜愛既我決定試一試呢2樣野合體會係咩味!結果係非常特別,超級夾!!因為係炸苦瓜,會無左苦瓜ge 苦味,取而代之咸蛋香味,我地一舊接一舊,人人都大讚呢味菜!腐乳空心菜-味道剛好,唔會太濃太淡,炒得夠哂獲氣,正呀喂!熱燒仙草-配上淡奶,好香好滑,食完濃味野其實配呢個甜味係好match,清熱解膩,同埋微甜食左人都健康d擂沙湯丸-一客有四粒,一人一粒唔洗爭,好軟綿綿,入面麻蓉暖暖地,好好食。紅燒牛肉麵-牛肉軟淋,精華所在當然係湯底,吸收哂日月精華,麵質剛好,唔會過硬過軟蚵仔煎-個人唔太喜歡,過份多汁,蓋過了蛋味。黃金蝦球-咸蛋包實蝦球,每隻蝦都非常大size,啖啖肉,加上咸蛋香,無敵呀!蒜香櫻花蝦炒飯-呢個都好有驚喜,好香蝦乾味,唔算好濃味,不過我好欣賞,咁樣用尼送飯先夾ga ma芒果夢樂沙冰-係好杰ge 質感,好香濃芒果味,飲完已經好有飽肚感藍蝶花香西打-藍蝶花係沒有味道的,杯飲品清
由於剛放工,個個都餓鬼上身,一次過叫左好多野食。
台式三杯雞-呢款係我食過最好食ge 三杯雞!!酒香濃
腐乳空心菜-味道剛好,唔會太濃太淡,炒得夠哂獲氣,正呀喂!
蚵仔煎-個人唔太喜歡,過份多汁,蓋過了蛋味。
藍蝶花香西打-藍蝶花係沒有味道的,杯飲品清清地,很不錯。
下次要同屋企人食多次先,實在太有驚喜了。