2019-09-08 461 瀏覽
酒店式自助餐, 日式放題, 韓式任食烤肉都食唔少中式既放題真係少見, 今次就同朋友黎試試環境舒服, 位同位之間有足夠距離, 有足夠空間比你傾計除左涼菜同埋片皮鴨外, 其他都係即叫即整, 聽經理講以前唔係的, 咁真係有進步, 我最鐘意食即整既熱野飲品都係任扲的前菜前菜好多款, 有五香牛肉, 肴肉, 拍青瓜, 口水雞, 醉蝦, 素鵝等等, 味道唔錯, 我最愛係醉蝦, 又大隻又新鮮, 而且醉香完全能夠逼入蝦入面, 足見功架片皮鴨片皮鴨又香又脆, 皮埋塊皮食, 真係人間一絕, 難怪入黎食果陣見到個妹妹求佢媽媽比佢入黎食片皮鴨啦!龍蝦(蒜蓉&紅燒)每人會有半邊, 蒜蓉&紅燒係經理介紹既食埋, 果然都好惹味, 各有各好味, 而龍蝦都好新鮮, 輕輕一拉, 龍蝦肉已經能夠拉出黎, 可見新鮮程度, 而且夠彈牙花膠湯好鮮甜, 花膠好有骨膠原, 飲完一定會靚左, 一定係!xo醬炒螺片終於黎到即叫即炒既環節, 首先出場係xo醬炒螺片, 好好鑊氣, 而且xo醬好惹味, 螺片沾晒xo醬味, 又爽口又好味干扁四季豆干扁四季豆好考功力, 而d味咁考功夫既菜佢整得好好, 有鑊氣之餘, 又夠香口, d個可以好送飯, 但我
酒店式自助餐, 日式放題, 韓式任食烤肉都食唔少
中式既放題真係少見, 今次就同朋友黎試試
環境舒服, 位同位之間有足夠距離, 有足夠空間比你傾計

飲品都係任扲的

前菜

片皮鴨

龍蝦(蒜蓉&紅燒)

花膠湯
好鮮甜, 花膠好有骨膠原, 飲完一定會靚左, 一定係!

xo醬炒螺片

干扁四季豆
干扁四季豆好考功力, 而d味咁考功夫既菜佢整得好好, 有鑊氣之餘, 又夠香口, d個可以好送飯, 但我要留肚食其他!飯就下次啦

上海粗炒
d個又係另一樣必點的, 幾飽都要食, 炒得好香又好味, 另外一定要叫佢比埋豆瓣醬你, 加埋係一絕呀

總結中式自助餐果然冇令我地失望, 食物好, 服務好, 環境好, 可以再黎食過
2019-09-04