2019-06-26
阿女考曬試派曬卷,心情輕鬆愉快,帶佢過銅鑼灣逛逛,shop到攰,搵地方食嘢, 駱克道呢條街有好多食肆,阿女話好想食放題,今晚我哋兩個一於放縱下。試埋個升級版有即開生蠔,先來一打法國皇家生蠔,勁新鮮,勁大隻,size有一個手掌咁大,啖啖肉,非常juicy。刺身拼盤~ 好新鮮,有八種刺身,滑滑珍寶赤蝦、肥美白玉豚、北海道角螺、爽脆馬刀貝、爽口希靈魚、油甘魚、象拔蚌及鮮甜三文魚。升級版仲有海膽帶子~ 厚切帶子好新鮮,中間夾住加拿大海膽,呢個食法好正!推介一定要試。泰式食品種類都好豐富,魚露燒蝦,大大隻好新鮮。阿女好鍾意個泰式魚餅同蝦餅,新鮮熱辣辣炸起,非常香口。我鍾意個泰式燒元貝,蒜蓉可以帶出元貝嘅鮮味。仲有泰式辣椒膏炒蜆,唔會太辣,蜆肉大粒。然後嚟一round壽司~ 甜蛋火炙壽司、火炙芝士魚生船、露筍火炙三文魚壽司、一口鰻魚壽司、牛油果菠蘿鰻魚卷、龍蝦沙律花之戀及蟹肉蟹膏軍艦,每款都很精美,最喜歡個菠蘿卷,清新口味好特別,個蟹膏軍艦都非常吸引。餐廳送咗個蟲草花燉雞湯,好好飲。麻辣牛脷,唔會太辣有口感。鹵水豬耳,爽口入味。尖椒皮蛋,日式放題少有嘅前菜。皇帝蟹棒天婦羅,新鮮炸起,正常發揮。鹹蛋
試埋個升級版有即開生蠔,先來一打法國皇家生蠔,
泰式食品種類都好豐富,魚露燒蝦,大大隻好新鮮。
阿女好鍾意個泰式魚餅同蝦餅,新鮮熱辣辣炸起,非常香口。
我鍾意個泰式燒元貝,蒜蓉可以帶出元貝嘅鮮味。
仲有泰式辣椒膏炒蜆,唔會太辣,蜆肉大粒。
餐廳送咗個蟲草花燉雞湯,好好飲。
麻辣牛脷,唔會太辣有口感。
鹵水豬耳,爽口入味。
尖椒皮蛋,日式放題少有嘅前菜。
皇帝蟹棒天婦羅,新鮮炸起,正常發揮。
鹹蛋黃炒薯條,呢個食到停唔到口,夠晒邪惡。
我同阿女都揀咗蜂蜜柚子這個飲品,味道清新,唔會太甜。
食到勁飽,今次未能試佢嘅甜品同雪條添。