2018-10-18 1592 瀏覽
睇個餐廳名字,以為只有辣的,原來錯哂! 有很多不同選擇架!Order 了這個好意頭的 "泥封富貴荷葉雞海鮮餐" 有雞、 又有海鮮, 價錢又吾貴喎!如果想食小小辣,就學我叫這小食啦: 椒麻海蜇 海蜇有滋潤皮膚作用,呢排天氣逐漸轉冷,皮膚乾燥者常食好有益,咬落去勁脆又 Q彈 我希望皮膚都一樣 Q彈呀! 避風塘波士頓龍蝦 (每人半隻)第一次用"避風塘" 方法去炒龍蝦,轉下口味,不用傳统芝士或上湯,用滾油炸脆,超香口,大大隻龍蝦鉗,超 豉汁果皮蒸鮑魚 (每人1隻)及 蒜蓉粉絲蒸元貝 (每人1隻) 都好有份量,2隻都好厚身,仍然是那句。。。最緊要係夠新鮮, 鮑魚用上"豆豉",咸咸地,原來又好夾喎!主角: "泥封富貴荷葉雞" , 荷葉味撲鼻而來,很香很特別的煮法,好有新意思,味道不錯,值得一試!甜品: 抹茶芋蓉餅 ~ 呵呵,第二個胃又出埸了,見到芝麻我就已抓狂了,甜味啱啱好, 煙煙韌韌我最喜歡
睇個餐廳名字,以為只有辣的,原來錯哂! 有很多不同選擇架!

Order 了這個好意頭的 "泥封富貴荷葉雞海鮮餐"
有雞、 又有海鮮, 價錢又吾貴喎!

如果想食小小辣,就學我叫這小食啦: 椒麻海蜇
椒麻海蜇

我希望皮膚都一樣 Q彈呀!
避風塘波士頓龍蝦 (每人半隻)

避風塘波士頓龍蝦

豉汁果皮蒸鮑魚及蒜蓉粉絲蒸元貝