2021-04-09
早兩日食過一間日式風格嘅餐廳,都幾出名㗎,不過我自己食完之後就覺得好似直升機咁,伏伏伏伏伏。。。。依間舖頭其實之前一直都好想去試吓,佢主打日本家常菜同埋日式米粉pancake,喺網路上都有一定嘅人氣,我開頭以為晚市都有定食,發現冇之後我同我朋友就叫咗和牛漢堡丼同埋香橙朱古力pancake。首先一嚟就係黃牛漢堡丼,大家睇到佢嘅蛋黃同漢堡同埋個飯差唔多大,就應該知道個份量真係好少,我冇記錯佢賣緊160幾蚊1份,CP值有啲低。首先佢嘅炸蓮藕片好薄但係有少少淋,粉紅色嘅米飯口感都算煙韌,不過冇乜味道。漢堡扒嘅燒汁比較鹹,而且漢堡扒太熟冇乜肉味,好彩有蛋黃嘅加持先至勉強覺得塊漢堡扒入得口,搞到我同同場嘅朋友都覺得好失望。至於個香橙朱古力pancake,唔知點解佢嘅香橙肉有啲苦,有一種說不出嘅奇怪。而且pancake口感有啲奇怪,唔知係咪我好少食到用米粉做嘅pancake,我覺得口感唔係好鬆軟,有少少好似未煮好粉粉地嘅感覺。呢間店好老實講我就唔係好推介啦,雖然我自己都鍾意食日式家常菜,不過呢間舖頭好似同我既期待有偏差,唔知道食過呢間舖頭嘅朋友仔有咩感覺呢?大家可以下面留言話俾我聽架!