2019-05-31 133 瀏覽
今日同老闆去完見客,一齊食晚飯,老闆請食飯梗係唔係普通嘅餐廳,我哋去K11嘅Teawood Deluxe。首先叫咗cocktail時間裝置同TW鐘錶大師。時間裝置其實係一杯奶蓋啤酒珍珠,較適合男士飲。鐘錶大師係一杯青檸加西柚加白酒cocktail,甜甜酸酸, 酒精成分低的cocktail,好適合女士飲。主菜我哋開心share, 首先上場是香煎盲鰽魚西班牙橡果豬肉燥珍珠麵。好欣賞佢個盲曹外面煎得好脆,肉質鮮美,很高水準。珍珠麵我第一次食,好特別,唔好睇佢細細粒,原來好飽肚。跟住上場是燒加拿大帶骨豬鞍扒配蓮霧同蘋果蓉。豬扒好厚肉,但佢先得煎得好perfect, 豬扒又嫩滑又juicy。老闆問我要唔要甜品,我二話不說,揀咗MTW黑糖珍珠芙蕾班戟配抹茶冰淇淋。Pancake有金箔㗎! 好矜貴,spongy又delicious! 不過,個綠茶雪糕就細咗少少。

首先叫咗cocktail時間裝置同TW鐘錶大師。

時間裝置其實係一杯奶蓋啤酒珍珠,較適合男士飲。