2022-09-22
有時揸車經過都會見到,聽人講都好似話已經䇄立左半個世紀,今日終於有機會去試一試。見到門面都覺得好似係普通地道扒房嘅感覺。入到去可以話有少少古色古香嘅味道,就咁望落去都見到係有一啲經歷嘅地方。望到門口一入去右手邊嘅一幅牆,全部都貼晒啲明星嘅合照,相信呢一間餐廳都曾經叱咤一時。黑椒汁肉眼扒 $95 跟薯菜唔討論餐廳嘅用具,一見到呢一份肉眼扒,已經見到有好多筋,然後薯菜上面竟然見到白烚節瓜,真係有少少技驚四座同大開眼界。呢一個係跟餐嘅羅宋湯,見到嘅時候佢嘅顏色的而且確令到我有少少卻步,黑色既羅宋湯,感覺就真係唔係幾好,但係飲落去味道就完全冇問題,雖然說不上話好好飲。整體來講,今次都係一個體驗同埋係食一食個味道,舊有嘅裝修望落去有少少恐怖嘅感覺,講真坐得就唔係幾舒服,相信都唔會有下一次。
見到門面都覺得好似係普通地道扒房嘅感覺。
黑椒汁肉眼扒 $95 跟薯菜