2023-04-11 595 瀏覽
好耐無食百利嘅出名沙翁.今日專程遠方到來探訪.可惜我哋來到門前摸門釘.才發現原來今天是星期四.百利逢星期四休息.唯有抱着失望而回.當行到不遠處.經過《庭昌麵包餅店》呢間餅店是老字號.佢哋已平靚正大件低食.西灣河街坊.無所不識!我哋順道入內覓食.依度啲菠蘿皮麻薯波波出名平靚正.有斑蘭椰絲/朱古力/綠茶/咸芝士/伯爵茶及原味等.$12元有三個.但本人未層食過.所以一於買齊咁多款試吓.姐姐見我哋每款都揀兩個.便介紹給我們在身後架上特價菠籮皮麻薯波波.一袋有六個.$17元.有齊咁多隻味道.剛剛出爐無耐.因外形唔夠美觀.無影响麻薯波波嘅味道.所以唔會多.得嗰兩至三袋!見姐姐誠意介紹吓.我哋買咗兩袋回家品嚐!🚶🏻‍♂️👉📌庭昌麵包餅店 (西灣河)西灣河筲箕灣道162號地下😋食後評語:綜合家人意見.菠蘿皮麻糬波波好味!菠蘿皮麻糬波波皮脆.要小心進食.脆皮跌到周圍都係.麻糬煙靭.外型好似波波.雖然食嗰陣已經凍咗.無損每種唔同味道感覺.每一種都有佢哋應有唔同嘅香味!👍😋😋😋
菠蘿皮麻薯波波
特價菠蘿皮麻薯波波
🚶🏻‍♂️👉📌庭昌麵包餅店 (西灣河)
西灣河筲箕灣道162號地下
2023-03-30
$17 (早餐)
菠蘿皮麻薯波波
  • 菠蘿皮麻糬波波