2020-06-14 2242 瀏覽
發現銅鑼灣又開咗一間新嘅Omakase新張期間第二位半價 見咁抵即刻心郁郁book檯食lunch omakase 💁🏻‍♀️(如果正價的話就不太抵食了)但食完有點不似預期 差不多的價位會有更好的選擇.🔸御 - 十二貫 $398🔸沙律同茶碗蒸都係正常水準茶碗蒸好滑 上面放有少量黑松露同埋一小塊冬菇 但食落無乜蛋味🤭.🍣 手握壽司十二貫真鯛 | 鱆魚 | 牡丹蝦 | 秋子鰈金線鯛 | 活赤貝 | 金目鯛 | 赤身鯖魚 | 鰹魚 | 大拖羅 | 海膽.成餐最好食就係活赤貝 十分有份量 入口爽甜 新鮮👍🏻但整體壽司表現同我預想的頗有出入壽司飯口感較硬 另外醋/醬油味較淡當日嘅其他飛機魚質素都普通 連最期待嘅海膽同大拖羅味道都一般大拖羅食落無乜油脂香🥺雖然海膽比嘅份量唔少 上面撒上淡雪塩 所以無需再蘸豉油 但可惜海膽本身味道唔夠鮮甜.最後以魚湯烏冬同抹茶雪糕作結魚湯幾好飲 鮮甜不腥~.值得讚嘅係師傅好用心講解亦睇得出每一件壽司都有用心配搭過的唯質素真係有待加強
發現銅鑼灣又開咗一間新嘅Omakase

但整體壽司表現同我預想的頗有出入
壽司飯口感較硬 另外醋/醬油味較淡
大拖羅食落無乜油脂香🥺

最後以魚湯烏冬同抹茶雪糕作結
魚湯幾好飲 鮮甜不腥~

值得讚嘅係師傅好用心講解
亦睇得出每一件壽司都有用心配搭過的