2023-07-23
今日係大暑☀️, 唔怪得知係條街行兩步已經滴哂汗 適逢大圍竟然有新商場, 本身想潮下聖既我地見到人山人海就敗走左 咁熱黎到大圍都要搵返間好野食, 食冰就夠哂消暑🧊去到門口已經見到兩隻貓貓坐定定𥄫住我地👀一坐低就有隻三黃貓走埋黎搵個patpat對住我🐈 睇menu先知原來呢隻貓知客叫做公仔, 最鍾意人地拍patpat, 奴才即刻遵命 主子拍到反哂肚oh yeah! 嘩咁樣係冷氣底下一路玩貓一路食野真係可以坐成個夏天既下晝甜品黎講非常多選擇最消暑既雪花冰都有勁多口味, 其中呢個咁搞笑既名就係菠蘿冰放係菠蘿殼入面🍍, 仲跟一碗有新鮮菠蘿肉既椰汁西米露, 兩個人食都夠!而椰皇燉蛋白隔住張枱都聞到用左椰青水溝左蛋白先燉, 又香又滑🥥湯圓可以揀芝麻或花生餡, 好流心又唔太甜烤焗類既代表係video都錄得到鬆脆聲既拿破崙, 層次分明又夠酥脆, 香蕉同玉桂既配搭啱啱好🍌-菠多野結冰(一路向西篇)配西米露🍍($68)椰皇燉蛋白伴湯丸3粒🥚($68)即製玉桂香蕉酥皮拿破崙🍌($60)
去到門口已經見到兩隻貓貓坐定定𥄫住我地👀
一坐低就有隻三黃貓走埋黎搵個patpat對住我🐈
甜品黎講非常多選擇
湯圓可以揀芝麻或花生餡, 好流心又唔太甜
菠多野結冰(一路向西篇)配西米露🍍($68)
椰皇燉蛋白伴湯丸3粒🥚($68)
即製玉桂香蕉酥皮拿破崙🍌($60)