2023-03-28
呢間係位於油麻地嘅一間台式小食店 除咗有多款手搖飲品 仲有蛋糕添🤩價錢親民 又好食🥰.📌黑糖伯爵盒子 $36係伯爵茶cream同海綿蛋糕互相間住 比例十分好🙌🏻伯爵茶cream好好味 茶味好出 甜度適中 一啲都唔膩🍵夾埋蛋糕食真係一流❣️另外用個杯裝住黑糖珍珠 可以按照自己口味去加😆珍珠嘅黑糖味好香 食落煙煙韌韌 令整體口感更豐富🖤.📌豆乳盒子 $38面頭係一層濃郁豆乳cream 下面就係海綿蛋糕加cream😝就咁睇面頭嗰層豆乳Cream好杰好甜 但食落好順滑好易入口 豆乳味好出 甜度又適中💛望落都幾多cream咁 但海綿蛋糕同忌廉嘅比例好好👍🏻海綿蛋糕食落唔算好鬆軟 不過配埋軟滑輕盈嘅忌廉食 口感即時upgrade🆙不過個cream食得多就會有啲膩🤏🏻.📌蟹黃肉松小貝(四件) $38蛋糕嘅外圍用左大量肉鬆包住 金黃色賣相相當吸引😍蛋糕食落好濕潤 口感唔算太鬆軟 偏實淨 唔關唔關事雪過👀食落蛋香味幾濃 甜甜地🥚肉鬆係甜肉鬆 一絲絲 帶點韌勁 好有咬口😚蛋糕入面係薄薄一層蛋黃醬 多左啲creamy嘅口感🤍整體配搭得好match💯但冇乜蟹黃味 感覺同原味係一樣🫣
📌黑糖伯爵盒子 $36
📌豆乳盒子 $38