餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-08-15 51 瀏覽
呢排好多時都係將軍澳活動,見到呢排多左好多呢類型連鎖餃子店。呢間餐廳,餃子🥟都有十幾款..天氣咁熱,胃口都麻麻地,食呢類型既野都唔錯。🍄 龍鳳松茸雙灼餃跟九鼎湯 $92龍鳳松茸即係白松露同黑松露,一次過滿足晒兩個願望。先試白松露,就係一d新鮮豬肉加鮮菇,口味比較清新。黑松露就係比較濃味,但佢既份量又唔會攻到搶左豬肉味,好balance. 狀元九鼎湯都好清甜,佢標榜用料上乘,係飲得出足料住家湯既味道。🐮 壽喜燒牛肉煎餃 $58個人好喜歡食壽喜燒所以一定會想試🤣 果然無令我失望,入面牛肉甜甜地,咬落口超級juicy,d汁仲噴出黎,感覺就好似食緊生煎包咁🍜 四川涼皮 $32價錢公道,份量都唔少。叫左小辣,覺得太保守,應該可以多返dd, 但就係因為咁,所以試左佢枱面既辣醬。個菜脯豆豉醬超正!入面有爽口既菜脯加上豆豉既咸香,加入彈牙既涼皮到即刻提升左👍🏻🌑 麻辣松花皮蛋 $25 皮蛋好靚,隻隻都係糖心,出面又有雪花。配上醬汁酸酸辣辣,好醒胃。🥤 自家制山楂雪梨水/薏米水 各$28 好鐘意試呢類型既飲品,一黎唔係到到有,二黎好岩夏天飲。山楂水酸酸尾尾,配上雪梨既清甜,唔知點解好似飲緊酸梅湯,好特別

龍鳳松茸餃配九鼎湯

麻辣皮蛋

🌑 麻辣松花皮蛋 $25

自制飲品

🥤 自家制山楂雪梨水/薏米水 各$28
好鐘意試呢類型既飲品,一黎唔係到到有,二黎好岩夏天飲。山楂水酸酸尾尾,配上雪梨既清甜,唔知點解好似飲緊酸梅湯,好特別。薏米水係加左蜜糖既,感覺好潤喉,薏米都好淋,有咬口。
龍鳳松茸餃配九鼎湯
九鼎湯