餐廳: 聚來車仔麵
資訊:

2023-09-22 51 瀏覽
放工出去深水埗買嘢,心血來潮想食車仔麵,行過呢間聚來車仔麵,選擇都幾多所以就入去試下 🤤 估唔到又真係幾好食,然後發現呢間車仔麵舖仲有好多驚喜 😍 豬頸肉、蘿蔔、手打魚肉·蕃薯粉豬骨雞湯底·加滷水汁首先試左個湯底,豬骨雞湯嘅清甜,加上滷水汁嘅鹹味剛剛好,飲落口好舒服 👍🏻 豬頸肉就好香口,同埋口感幾彈牙;手打魚肉都係好彈牙,鯪魚味好出,又唔會好鹹;最正係個蘿蔔,夠淋夠甜 😍 又唔會有咋,三個餸份量都好多,超滿足 🤤 記得一定要落佢哋嘅秘製辣醬,一打開個蓋,勁香蒜蓉味 😍 鹹鹹辣辣又唔會好嗆口,加落個湯底度即刻惹味咗好多 👍🏻 然後加多個腩汁生菜,好滿足 😌除左個秘製辣醬好令人有驚喜之外,原來佢嘅煎餃一樣都咁出色,當見到好多人都有叫煎餃,下次我都一定要試吓 😍 然後仲比我見到佢有個爆漿多士系列,都好吸引呀 🤩 我仲發現佢有個招牌鮮炸肉丸 🤤 應該要 encore 好多次先可以試曬 🙈

豬頸肉、蘿蔔、手打魚肉·蕃薯粉
豬骨雞湯底·加滷水汁