{🍽️ 香港搵食 🍽️}Ruen Thai涼涼地又唔太凍,呢間餐廳係open area黎, 燈光偏暗,每一枱都會有枱燈,幾有情調,而空間感都十足,可以一邊吹住海風一邊品嘗泰國美食,氣氛同環境都相當不錯!!! 店員都好有禮貌,佢哋全部都係講英文既,但餐牌上會好貼心地印有中文既😎 首先係廚師精選推介既雞肉串燒用免治雞肉造成一件件既雞肉盒串燒,鹹鹹香香嘅口感非常惹味,會配埋兩款醬汁一齊食,仲可以連埋碟上既生菜、檬粉同炸蒜一齊食👍🏻👍🏻 炭燒豬頸肉豬頸肉燒至惹味香口,沾上醬汁一齊食,正馬拉盞通菜呢個係我每次食泰國菜一定會點嘅餸黎😂😂😂 馬拉盞嘅鹹香味同通菜完全融為一體🤩🤩 而且份量好多鹽焗燒羅非魚羅非魚經過簡單嘅調味之後再用鹽焗嘅方式燒製嘅,魚皮燒至脆脆,一打開就可以即刻食到嫩滑嘅魚肉啦,非常方便😍😍 印尼炒飯微辣嘅炒飯,一上枱已經非常香啦,蝦片炸至金黃香脆,飯粒唔會一pat pat,幾好食👍🏻 📍 尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G38-G39及G45-G48號鋪
{🍽️ 香港搵食 🍽️}Ruen Thai

首先係廚師精選推介既雞肉串燒

炭燒豬頸肉
豬頸肉燒至惹味香口,沾上醬汁一齊食,正

馬拉盞通菜

鹽焗燒羅非魚