2018-08-20
有個住喺加拿大嘅朋友嚟香港玩,咁我當然要帶佢周圍食周圍玩做一日都導遊!喺香港有好多唔同嘅嘢食唔同菜式都有,但係我朋友就話想食一啲地道啲嘅餐廳!同埋佢淨係喺香港留一日,所以想帶佢食好啲之餘又可以感受到香港嘅人情味!個腦即時諗起嘅就係呢一間<前家樂>😍我自己由一年前開始已經會一想食雞煲就會約朋友過嚟食,最令我深刻嘅就係呢度嘅老闆每次都會好親切咁過嚟招呼,同埋有時佢冇咁忙嘅話都會傾吓計!老闆今次介紹咗我哋食佢另一款好用心烹調嘅花雕醉雞煲!果然好介紹!呢度嘅雞一直都係新鮮三黃雞,所以雞肉嘅肉質好彈牙同埋好香!呢個係不用質疑嘅事實!今次再試埋佢嘅呢個花雕湯底,真係好好食好入味!打邊爐好怕好油好肥膩嘅感覺,但係呢個花雕醉雞反而係會好補身因為加入左少少藥材成份,同埋一啲都冇油膩嘅感覺!所以食幾多都唔怕!另外仲叫咗一份雪花肥牛同埋少量雲吞水餃同埋炸魚皮!雪花肥牛好正!脂肪同肉嘅比例啱啱好!又唔會太肥又唔會太瘦搞到好un!完全唔需要點任何醬料!如果唔係就食唔到本身肥牛嗰種味道!👍🏻👍🏻👍🏻最後朋友當然大讚呢度嘅食物質素都好高同埋服務態度好好☺雖然比不上五星級酒店嘅靚景同埋環境,但係亦有五
最後朋友當然大讚呢度嘅食物質素都好高同埋服務態度好好☺雖然比不上五星級酒店嘅靚景同埋環境,但係亦有五星級的食物及五星級的服務態度!