2019-02-16 827 瀏覽
今年情人節揀選左位於大坑嘅Taylor Shellfishish Farms Restaurant2019 情人節套餐, 有Set A Set B 揀,Set A有一打 Oyster, Set B有海鮮併盤。Set Dinner有三個吾同嘅價錢,視乎你揀咩酒。分享番我地尋晚揀選嘅套餐1.生蠔一打Virginia USA x 2Hiroshima Japan x 2Majestic Ireland x 2Gillardeau French x 4我鐘意食生蠔,但對生蠔認識吾深。只知道Taylor嘅生蠔洗得乾淨,四種生蠔都肥美有蠔味,尤其 Gillardeau絕對係我至愛之一。👍👍👍👍2. 蟹肉沙律原本我同男友都吾鐘意食哩 d西式沙律菜,但哩個沙律菜喊喊地暖暖地又夠多蟹肉,都吾錯👍👍👍👍3. Us Manila Calms (White wine sauce)基本上吾錯仲配埋超香慨蒜茸包真係一流,係 d白酒汁略嫌濃得滯👍👍👍👍4. 黑松露意粉黑松露味超強,係油左 d..👍👍👍5. 芝士蛋糕非常一般👍👍👍而酒我揀左支 New Zealand 嘅Sauvignon Blanc 2010, 易

分享番我地尋晚揀選嘅套餐

2. 蟹肉沙律

👍👍👍👍

👍👍👍👍

4. 黑松露意粉

黑松露味超強,係油左 d..
👍👍👍

5. 芝士蛋糕

非常一般
👍👍👍

而酒我揀左支 New Zealand 嘅Sauvignon Blanc 2010, 易入口,吾錯。

成個餐價值Hkd1380加一。初初怕吾夠飽,結果原來飽到上心口😂總括而言,餐廳嘅食物質數吾差,但最值得一讚嘅係佢地嘅服務。佢地個個態度好,夠細心,令食客感覺非常良好😍

• 生蠔