2018-03-29 1127 瀏覽
成日都食肉肉肉👅今日雖然唔係green мonday但都可以洗滌腸胃食餐清淡點健康一下既👀位於將軍澳的一間新派素食餐廳入面真係有全素菜單,亦主打有機食材🤗追求既是清淡中的健康!岩晒我!入面不算太大都一眼望晒!環境清新得黎有點藝術感😗點解咁講?因為有個S形座位幾特別 我就揀左坐呢度啦☺️餐牌簡單易明 唔多款式都容易選擇,這裡沒有宗教背景,有一般素肉之餘,也有有機食材。素食餐牌多數都配有機糙米飯.叫左3個餐!👀是日餐湯素菜湯今次就係鮮茄薯蓉湯☺️先到的是有機亞麻籽素肉薑粒炒讚岐烏冬 $65有超級食物亞麻籽, 好喜歡喔!肉粒則是以猴頭菇製成,口感似午餐肉,都有點味道唔會因爲素食而淡口🤭而烏冬是滑身的讚岐烏冬,有薑粒炒埋一齊又香口食落暖身添✨✨另一個都到啦!黑松露菌醬雜菜炒意大利麵 $65 上枱香啊🙃🙃黑松露菌醬食落仲非常濃味!其實呢 !呢個麵冇左黑松露菌醬係一份好普通既雜菜炒意大利麵 !如果鍾意食濃味少少既你都唔好叫啦👀最後就係蜂蜜花汁紫菜素鴨片配有機糙米飯!$60💁🏻‍♀️聽個名都算特別啦!蜂蜜花汁甜甜的配個素鴨片又幾得意!有d似ввq個陣燒到咁上下再揸蜜糖再拎去繼續燒既感覺👅而有機糙米飯好食

叫左3個餐!👀
是日餐湯素菜湯今次就係鮮茄薯蓉湯☺️
鮮茄薯蓉湯

先到的是有機亞麻籽素肉薑粒炒讚岐烏冬 $65
有機亞麻籽素肉薑粒炒讚岐烏冬

黑松露菌醬雜菜炒意大利麵
黑松露菌醬雜菜炒意大利麵

最後就係蜂蜜花汁紫菜素鴨片配有機糙米飯!$60💁🏻‍♀️聽個名都算特別啦!蜂蜜花汁甜甜的配個素鴨片又幾得意!有d似ввq個陣燒到咁上下再揸蜜糖再拎去繼續燒既感覺👅而有機糙米飯好食 好健康 軟硬度good good
蜂蜜花汁紫菜素鴨片配有機糙米飯

叫左杯柑桔青檸凍飲加3蚊但都偏甜同埋有機糙米茶熱!都oĸay
喜歡清淡呢間就岩你:)但可能我喜歡濃味多點呢
2018-03-21