餐廳: 十里洋場
資訊:

2022-01-09 327 瀏覽
睇個名都知呢間嘢會好有中國上海氣息一入到去裝潢華麗,普遍嘅食客都打扮得雍容華貴,好切合主題睇menu嘅時候都會發現到一啲平時食嘅中菜都專登upgrade咗某啲材料例如酸辣湯裏面加咗海參,炒牛柳用咗安格斯牛etc.點心三拼樣子精緻,個餃做得幾好,皮薄餡多,又唔會爆炸主食係十里洋場炒飯 (重申: 我係一個好唔鍾意食米飯嘅人,但係呢個飯做得真係好好。粒粒分明有咬口, 而且用蛋泥炒飯,好易會破壞咗個飯。因為會炒到啲蛋老曬。但係呢碗炒飯裏面嘅每一束蛋,都係軟滑㗎! 好癲啊!湯圓唔係我偷食咗,而係真係得一粒😂So far 只係得個炒飯最驚艷,其他 dish 冇乜特別的但係又唔好睇佢的的骰骰咁,都幾滿足㗎 味道:6.5/10 十里洋場 商務午市套餐 每位 $348 (兩位起) 點心三拼, 海參酸辣湯, 杭椒安格斯牛柳,韭菜鱔糊,十里洋場炒飯,夠薑芝麻湯圓 📍銅鑼灣
睇個名都知呢間嘢會好有中國上海氣息
一入到去裝潢華麗,普遍嘅食客都打扮得雍容華貴,好切合主題
例如酸辣湯裏面加咗海參,炒牛柳用咗安格斯牛etc.
點心三拼樣子精緻,個餃做得幾好,皮薄餡多,又唔會爆炸
湯圓唔係我偷食咗,而係真係得一粒😂
但係又唔好睇佢的的骰骰咁,都幾滿足㗎

味道:6.5/10

十里洋場

商務午市套餐 每位 $348 (兩位起)

📍銅鑼灣