2019-09-10
今日一家三口決定接完諾諾放學去荃灣行下街同食飯,途經巷間見到有間餐廳望落好日本feel, 門口寫住今日有d咩推介(日文字,但我估係咁解😅) 因為唔係好餓,所以就點咗幾串時日串燒同一個炒飯嚟食... 忌廉薯餅 :香脆可口,入面嘅忌廉薯蓉好好味,諾諾自己食咗一粒😅爸爸同媽咪share食一粒, 即刻再點多份。廣島蠔芝士燒:廣島蠔好新鮮,芝士加埋蠔汁好夾,食到舐舐脷😋😋不過有d貴🙈豚大腸生葵燒:豬大腸燒到脆口,入口有溶化感覺,鍾意食豬腸嘅必試👍雞軟骨黃金燒:雞軟骨串燒梗係好味,但今次呢個係加埋咸蛋黃,超惹味,可以食3,5串😅牛舌:正👍調味好濃,但依然食得出肉味,好味。蟹膏海鮮炒飯:炒得夠乾身,好入味,食到好鮮❤️,加埋其他新鮮海鮮,本身唔餓都食到餓😋🤣最欣賞係餐廳好有格調,有部電視播電影,同fd嚟吹水食嘢傾計一流👍有d男人浪漫feel💪
因為唔係好餓,所以就點咗幾串時日串燒同一個炒飯嚟食...
牛舌:正👍調味好濃,但依然食得出肉味,好味。
雞軟骨黃金燒
豚大腸生葵燒