2024-12-05 68 瀏覽
元朗依邊都比較少西餐廳,難得元朗有一間環境靚嘅西餐廳,就決定約埋朋友嚟慶祝生日🎂餐廳主打食生蠔,我地都係第一次食嚟自日本嘅日之雪花同西班牙銀堡壘🦪日之雪花生蠔鮮甜飽滿,幾creamy,比起歐洲生蠔,海水味冇咁重,蠔味更加突出🤪🤪銀堡壘好厚實,海水味比較重,唔洗加調味料已經好好食😄😄食生蠔要配埋白酒一齊飲,依度嘅白酒係我鍾意嘅味道,酸度更高就愈帶出到生蠔嘅鮮味👍🏻👍🏻西班牙火腿田園沙律新鮮沙律菜配上黑醋汁,酸酸甜甜非常開胃😋😋香煎日本帶子配三文魚籽法式多士帶子加左牛油輕輕煎香,加埋爆汁嘅蟹子同法包一齊食,味覺視覺雙重享受😎香煎鵝肝黑松露意大利麵黑松露幾濃味,醬汁好杰身,鵝肝亦煎到金黃色,配埋意粉一齊食好邪惡!!!!!烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁豬鞍好厚身,配埋蜜糖芥末籽汁,酸酸地,食完冇咁濟焗薯亦十分出色,加少少鹽簡單已經好好食🤤最後仲食埋Opera Cake慶祝生日!!!
銀堡壘好厚實,海水味比較重,唔洗加調味料已經好好食😄😄
西班牙火腿田園沙律
新鮮沙律菜配上黑醋汁,酸酸甜甜非常開胃😋😋
香煎日本帶子配三文魚籽法式多士
香煎鵝肝黑松露意大利麵
烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁
豬鞍好厚身,配埋蜜糖芥末籽汁,酸酸地,食完冇咁濟
焗薯亦十分出色,加少少鹽簡單已經好好食🤤
最後仲食埋Opera Cake慶祝生日!!!