2024-10-07
西灣河海旁西餐廳用餐真係好relax!!餐廳有個落地大玻璃,而家秋天可以坐喺門口位置有秋涼嘅感覺!仲可以見到窗外嘅海景,感覺非常放鬆。我地叫左牛肉他他(Beef steak tartar)真係令人驚喜!肉質新鮮,切得好細,搭配少少香料同埋鵪鶉蛋黃,食落口滑溜又有咬口,味道非常豐富!接住嚟係我好中意食既鵝肝(foie gras)。呢一份鵝肝煎得恰到好處,外脆內滑,配上少少黑醋同埋無花果,甜中帶咸,真係好好味!食落去有一種幸福感!然後就係BBQ豬肋骨(bbq ribs),呢個真係唔可以唔提!肋骨燒得非常入味,醬汁濃郁,啖啖肉都好有口感,簡直係肉食者嘅天堂。啲肉質嫩滑~~甜品叫左提拉米蘇(tiramisu)。呢一款手製甜品真係好正!咖啡粉同埋滑滑cream 結合,食落去又香又滑,唔會太甜,完美作為一餐嘅結尾。